MKE'nin üzerinde kirli oyunlar oynanıyor

MKE

Son günlerde işçinin alın teri olan Milli Piyade Tüfeği'nin (MPT) elinden alınmak istendiğini açıklayan Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Akçay, bazı insanların ve toplulukların Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) üzerinde kirli oyunlar

MEYDANA İNDİLER

MKE işçisi MPT’nin seri üretiminin ellerinden alınmaması için meydana indi. Türk Metal Sendikası’nın öncülüğünde yapılan eylemde kapalı kapılar ardında yapılan oyunlara tepki gösterildi. STK temsilcilerinin de destek verdiği eylemde konuşan Şube Başkanı Mürsel Öcal “Tarihi bir hataya, bir yanlışa, hep beraber dur demek için buradayız. Biz bu oyunu bozarız.” diye konuştu.

DUR DEMEK İÇİN

Cumhuriyet Meydanı’nda hataya ve yanlışa dur demek için toplandıklarını açıklayan Başkan Öcal, “60 senedir var olan MKE’nin üzerinde dolanan kara bulutları dağıtmak için toplandık. Bu konudaki kararlılığımızı göstermek için buradayız. Bizim için bazı değerler vardır. Bunlardan biride silahtır. Bizim silahımız MKE’dir ve ürettikleri silahtır. Son günlerde silahımızı almak için üzerinde kirli oyun oynayan insanların ve toplulukların olduğunu üzülerek seyrediyoruz. Üstelik bu oyunlar, Türkiye’nin en değerli en stratejik kurum olan MKE’nin üzerinde oynanıyor. Bunlara dur demeyecek miyiz.”dedi.   

NE OLUYOR

Öcal, bakın MPT ile ilgili neler oluyor? Milli Piyade Tüfeği üretimi projesi, Mart 2009`da yürürlüğe girdi. Üretilen 200 tüfek, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi. Sonra, MKE, seri üretim için 11 Ağustos 2014 tarihinde Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na teklif verdi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı, aradan 3 ay geçtikten sonra Makina Kimyadan teklifi güncellemesini istedi. MKE buna rağmen yeni bir teklif hazırladı ve Aralık 2014 tarihinde Savunma Sanayi Müsteşarlığına verdi. İlk üretim 10 bin olarak planlandı. İkinci üretim ise 20 bin olacaktı. MKE, birinci üretimde 10 bin tüfek olmasına rağmen, kapasitesini 12 bine çıkardı. Bu yetmedi, kurum canla başla çalışarak, kapasiteyi 20 bine ulaştıracak teknik altyapıyı da hazırladı. Ama bütün bunlar olurken Savunma Sanayi Müsteşarlığı, garip bir yaklaşım sergiledi. İki yıl önceden haber vermesi gerektiği halde, 35 binlik üretim istedi. Buna rağmen, Makina Kimya, buna da karşı çıkmadı. Kale Kalıp`ın 8 parçasını da 1/2 fiyatına üretirim ya da tedarik ederim dedi. Ama kimse dinlemedi MKE’yi, bit yumağı da burada başladı.”şeklinde konuştu.

BİZ 35 BİNİ ÜRETİRİZ

Öcal,  “MKE biz 35 bini üretiriz. Kale kalıp`ın 8 parçasını da üretiriz ya da daha ucuza tedarik ederiz dediği halde kurumun feryatlarını bizden başka duyan olmamıştır. Oyunun adı, itibarsızlaştırmaktır. Ama emin olun ki itibarsızlaşan sadece MKE olmayacaktır. Türkiye’nin savunma sanayisi de itibarsızlaşacaktır. Çünkü bu teklif yürürlüğe girdiği takdirde, nihai olarak gidilecek noktada Milli Piyade Tüfeğinin üretimi MKE’den alınacaktır. Yolun sonu budur, bu yol karanlıktır. MKE’de yapılacak üretim, hem ekonomik olarak daha az maliyetli olacak, hem de bu sayede kurumun stratejik varlığı ve değeri da korunmuş olacaktır. Buna benzer oyunları geçmişte oynadılar, maliyeti ağır oldu, fabrikalar kapandı işçiler işinden oldu. Hepimiz kaybettik. Onun için diyoruz ki biz bu oyunu bozarız. MKE Ülkenin değeridir. MPT bizim eserimizdir, bizim emeğimiz, alın terimizdir. Biz üretelim, Türkiye güçlensin, Türkiye güçlensin milletimiz kazansın.” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ